Wiosenne słodkości
W nietypowy sposób powitali tegoroczną wiosnę uczniowie Szkoły Podstawowej w Jadownikach. 21 marca „na słodko” świętowali pierwszy dzień wiosny.
Uczniowie klas IV-VI samodzielnie upiekli gofry, natomiast dzieci z klas młodszych przygotowały sałatki owocowe, promując zdrowe żywienie. Dla niektórych były to pierwsze samodzielne doświadczenia kulinarne. Podczas przygotowania posiłków uczniowie świetnie się bawili, a następnie ze smakiem próbowali swoich potraw. Również przedszkolaki z klasy „0” włączyły się do świętowania przebierając się w wiosenne stroje. Dzieci wcieliły się w Panią Wiosnę, założyły barwne kapelusze ozdobione kwiatami.
Ponadto uczniowie z klasy IV wraz z wychowawczynią p. Grażyną Staszewską oraz p. Anetą Wojteczek zasadzili nowe kwiaty, aby udekorować swoją klasopracownię.
Wszyscy miło i w przyjaznej atmosferze spędzili ten dzień życząc sobie, aby wiosna na dobre zagościła w naszych sercach i w przyrodzie.
Imprezę przygotował Samorząd Uczniowski wraz z opiekunkami p. Edytą Dawiec oraz p. Anetą Wojteczek.
Opracowała: Edyta Dawiec
ZDJĘCIA
Witam, Z kim mogę sie kontaktować gdybym wraz ze znajomymi chciał wynająć na godziny hale...